Herontwikkeling de Kuip

Tweede leven voor iconisch monument

De Kuip blijft na ruim tachtig jaar trouwe dienst behouden. Het gemeentelijke monument krijgt, na herontwikkeling een rendabel tweede leven binnen de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Door de belangrijkste kwaliteiten van het stadion intact te laten en nieuwe (vrijetijds)functies toe te voegen, blijft De Kuip een levendige plek met een grote maatschappelijke rol voor alle Rotterdammers. Wonen en sporten in het groen!

Het gebied rond De Kuip/Kuip Park wordt gevormd door drie belangrijke elementen: De Kuip, het zuidelijke deel van de Strip en de nieuwe woonwijk in het Kuip Park. Dit gebied is een driehoek gevormd door de Stadionweg, Olympiaweg en Coen Moulijnweg.

GROEN WOONGEBIED

Het Kuip Park wordt de kop van de Sportcampus, de plek op Zuid waar sport, onderwijs en daaraan gerelateerde voorzieningen een plek hebben en waartoe ook de accommodatie van de Feyenoord Academy behoort. Het Kuip Park zal de sfeer hebben van een ontspannen groen woongebied met een dynamisch sportief karakter in en rond de Kuip. Tussen de woongebouwen liggen rustige groene semi-private binnentuinen. Het park ligt om de Kuip heen en werkt daardoor visueel en functioneel als een decor dat het gebouw eruit laat springen. Door het park loopt ook het Rondje Stadionpark.

HERONTWIKKELING KUIP

De Kuip zelf wordt herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw met onder meer appartementen en commerciële en maatschappelijke functies.

BIJZONDERE WONINGEN IN DE KUIP

De woningbouw binnen dit gebied is een antwoord van Feyenoord City op de stijgende vraag naar woningen in Rotterdam-Zuid. De ontwikkeling biedt een evenwichtig geheel; onder andere stadswoningen met een voordeur aan de straat aan de Stadionweg, worden gecombineerd met woontorens aan de Strip-Zuid en bijzondere woningen in De Kuip.

Er komen 3.700 woningen in een aantrekkelijke omgeving, 770 woningen daarvan komen in het Kuip Park.
Naast de ontwikkeling van woningen komen in Feyenoord City ook aantrekkelijke voorzieningen en worden het openbaar vervoer en de wegen sterk verbeterd.
Het parkeerterrein voor De Kuip verandert in een groene omgeving: het Kuip Park
De historische entree aan de Olympiaweg en de originele glas-in-lood-gevel worden gerestaureerd
Er komen appartementen komen onder de tweede ring van De Kuip.

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.