2018
05/03

Feyenoord City aanwezig tijdens bekerfinale Feyenoord Streetleague

Op woensdag 28 februari was het bekertoernooi van de Feyenoord Street League Cup; voetbalwedstrijden waar kinderen uit Zuid, West en Ridderkerk kunnen meedingen naar de beker. Feyenoord organiseert dit om kinderen en ouders bewust te maken van sporten, maatschappelijk verantwoord bezig zijn en bij te dragen aan de algemene ontwikkeling van de kinderen.

Tijdens deze bekerfinale is er veel gesproken met ouders en kinderen over wensen voor Feyenoord City. We hebben gevraagd wat ze missen in de plannen, welke ideeën ze hebben en hoe we ze meer kunnen betrekken bij de ontwikkelingen van Feyenoord City. Enkelen antwoorden waren dat Rotterdam Zuid een project als Feyenoord City verdiend en nodig heeft. Dat sport en spel belangrijke onderdelen zijn bij de ontwikkeling van kinderen. En dat een project als Feyenoord City goed hand in hand kan gaan met de scholen in de wijken die ook bezig zijn met de ontwikkeling van Rotterdam Zuid.

Vanzelfsprekend waren er ook reacties van supporters die het erg jammer vinden dat de Kuip een nieuwe bestemming gaat krijgen en er een nieuw voetbal stadion gebouwd gaat worden. Vragen die hierbij gesteld waren zijn of de typische Feyenoord sfeer wel behouden blijft worden in het nieuwe stadion, of het gekoesterde gras mee gaat naar het nieuwe stadion en hoe het nieuwe stadion eigenlijk gaat heten. Deze belangrijke vragen zullen de komende tijd allemaal beantwoord gaan worden en teruggekoppeld worden aan de Feyenoord supporters.

Al met al een inspirerende dag vol fanatiek voetballende kinderen. En ouders die verbeteringen in hun wijk graag zien gebeuren.