2020
25/09

Financiering nieuw stadion loopt naar tevredenheid

De financiering van het nieuwe stadion van Feyenoord ligt op schema. Voor €390 miljoen van de €444 miljoen die nodig is voor de realisatie van het nieuwe stadion zijn door financiers intenties afgegeven. Er is nog ‘grofweg €50 miljoen’ nodig. Dit heeft financieel directeur Carl Berg van Stadion Feijenoord donderdag bekendgemaakt in de commissie Majeure Projecten van de gemeente Rotterdam. In september 2021 moet de financiering volledig rond zijn. Berg verwacht dat dat gaat lukken. Hij benadrukte dat het afgeven van een intentie geen vrijblijvende zaak is. “Voor professionele partijen geldt dat de zogeheten kredietstraat er zijn goedkeuring aan heeft gegeven.” De intenties worden na verdere ‘diligence’ door de instellingen omgezet in overeenkomsten zodra de vergunningen die nodig zijn om het stadion te mogen bouwen onherroepelijk zijn.

De financiering van het stadion bestaat zoals eerder gemeld uit vier pijlers. De stand van zaken was eind augustus 2020:

    Benodigd    Intenties afgegeven
Eigen vermogen   €102 mln.   €73
Vreemd vermogen   €218 mln.   €218 mln.
Cumprefs   €100 mln.   €75 mln
Overige   €24,5 mln.    €24,5 mln.

Uitbreiding directie Nieuw Stadion
In de commissie Majeure Projecten van de gemeente Rotterdam maakten Berg en Financieel directeur Pieter Smorenburg van de betaald voetbal organisatie ook bekend dat de directie van Nieuw Stadion wordt uitgebreid. Naast Carl Berg komt er een directeur namens de BVO om nog meer te benadrukken dat het een gezamenlijk project is van het stadion en de club. De Raden van Commissarissen wijzen elk twee van hun leden aan die een gezamenlijk college vormen dat toezicht houdt op het project Nieuw Stadion.