2017
03/08

Hard werken aan Programma van Eisen

Sinds het positieve besluit van de Rotterdamse gemeenteraad op 11 mei jl. werkt het projectbureau hard aan de uitwerking van de plannen voor Feyenoord City. Vooral het opstellen van het Programma van Eisen voor het nieuwe stadion eist deze maanden de nodige aandacht op.

Het Programma van Eisen moet eind oktober/begin november 2017 klaar zijn, zodat architectenbureau OMA kan starten met het Voorontwerp (VO) voor het nieuwe stadion.

Gebruikers praten mee
Het Programma van Eisen wordt opgesteld in nauwe samenspraak met de gebruikers van het stadion. Hierbij wordt niet alleen overlegd met Feyenoord, maar ook met supporters en andere potentiële gebruikers, zoals de KNVB en organisatoren van evenementen. Uiteraard moet het nieuwe stadion voldoen aan alle eisen van UEFA, en KNVB.

Binnenkort volgen nadere berichten over de wijze waarop supporters(groepen) worden betrokken bij de totstandkoming van het Programma van Eisen.

Alleen het ruimtegebruik
De artist impressions die je nu ziet op deze website en in de verschillende documenten, geven alleen een globale indruk van de ruimte en omvang van het stadion. De nadere vormgeving en omvang worden bepaald bij het opstellen van het VO. Tijdens het Definitief Ontwerp wordt de exacte vormgeving samen met het materiaalgebruik bepaald. Ook de eventuele wijzigingen in het VO worden dan meegenomen.