2018
21/08

ISG vindt business case nieuw stadion haalbaar

De International Stadia Group heeft de business case voor het nieuwe stadion positief beoordeeld. ISG noemt het plan haalbaar en weloverwogen. Feyenoord en Stadion zien dit nadrukkelijk als een positieve ontwikkeling en gaan vanuit zorgvuldigheid nu aan de slag met een verdere validatie en optimalisatie van de business case, zo hebben de raden van commissarissen en de directies van club en stadion vandaag besloten.

“De bevindingen van ISG en het voorlopig ontwerp gaan wij nu vertalen naar een nieuwe versie van de business case waar ook Feyenoord en Stadion volop achter kunnen staan”, aldus commercieel directeur Mark Koevermans. “Daarnaast willen we zeker stellen dat het ontwerp voor het nieuwe stadion kan worden gerealiseerd binnen de geraamde bouwkosten en dat in dit ontwerp de business case volledig kan worden gerealiseerd”, aldus financieel directeur Carl Berg.

Wind in de rug
De komende periode wordt voorts gebruikt om de financiering van het nieuwe stadion verder te brengen. “We hebben ook hier goede stappen gemaakt” zegt Carl Berg. “Het positieve oordeel over de business case door ISG kan zeker worden gezien als wind in de rug, maar we zijn nog niet in de haven”.

Maximale zorgvuldigheid
“Het is een complex proces en dat kost nu eenmaal tijd”, benadrukt algemeen directeur Jan de Jong, “De continuïteit van de club gaat voor alles en mag nooit in het geding komen. Het komt er simpelweg op neer dat we overtuigd willen zijn dat de financiering rond komt en dat het spelersbudget van Feyenoord er structureel op vooruit gaat”.