2020
19/06

Nieuwe beelden nieuwe stadion

De planontwikkeling voor het nieuwe stadion binnen Feyenoord City gaat ook tijdens de corona crisis gestaag door. Op 1 juni is het Definitief Ontwerp voor het nieuwe stadion conform planning opgeleverd aan BVO en stadion. Zij zullen hier later deze zomer op reageren. In de afgelopen weken werd al de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion aangevraagd. klik hier. Onder meer het Quality-team Feyenoord City kijkt hiernaar. Het ‘Q-team’ beoordeelt in opdracht van burgemeester en wethouders aanvragen over de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Basis daarvoor zijn de Welstandsnota Rotterdam en Masterplan Feyenoord City. Vanmiddag (19 juni 2020) neemt architect David Gianotten (OMA) het ‘Q’-team in een openbare vergadering mee in de laatste stappen in het ontwerpproces van het nieuwe stadion. Hij zal daarin een aantal nieuwe beelden laten zien. Wij geven u hieronder alvast een voorproefje.

Mallegatpark
Zicht op het nieuwe Feyenoord Stadion en de horeca vanaf het vernieuwde Mallegatpark. Rechts op de voorgrond is het gebied zichtbaar dat beschikbaar is voor sport en recreatie. Tijdens wedstrijden en concerten wordt het gebruikt voor het parkeren van bussen.
Credits: OMA/LOLA

Wedstrijddag
Zicht op Feyenoord City met het nieuwe stadion spectaculair aan de Nieuwe Maas gelegen en de omliggende wijken van Rotterdam-Zuid. Tussen het nieuwe stadion en De Kuip bevindt zich de Strip met een breed programma waaronder woningen, retail, leisure,  horeca en maatschappelijke voorzieningen. Een sociaaleconomisch programma is ruimschoots vertegenwoordigd in Feyenoord City.
Credits: OMA/LOLA

Vanaf de Esch
Het nieuwe Feyenoord stadion vanaf De Esch aan de overkant van de Nieuwe Maas. Een langsdam voor het stadion biedt bescherming tegen calamiteiten op de rivier. Vanaf de langsdam is de aankomst van de spelersbussen te zien onder de verhoogde omloop rondom het stadion. Tussen het stadion en de langsdam bevindt zich een getijdepark. Een wandel- en fietsroute langs de rivier maakt een bijzondere beleving mogelijk.

Credits: OMA/LOLA

Feyenoord City bij avond
Zicht op Feyenoord City en het nieuwe stadion tijdens een avondwedstrijd. Een goede bereikbaarheid van het gebied is een belangrijk onderdeel geweest van het masterplan ontwerp. 

Credits: OMA/LOLA

Opgang aan de Rosestraat
Voor aanvang van een Feyenoord wedstrijd met een fanzone rechts op de voorgrond. Deze ruimte is ook geschikt voor het sociaaleconomisch programma van Feyenoord en voor andere evenementen. 

Credits: OMA/LOLA