2019
25/03

Nieuwe stadion opent in 2024

Het nieuwe stadion van Feyenoord kan in het eerste halfjaar van 2024 open. Dit blijkt uit de aangepaste planning die Stadion Feijenoord en Feyenoord vandaag bekendmaakten. De planning is opgesteld in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling.

“De voortgang die we maken met de financiering van het stadionplan en de selectie van een aanneemcombinatie geven veel vertrouwen”, aldus Carl Berg, financieel directeur van Stadion Feijenoord. “De samenwerking met de gemeente en de stichting zijn echter net zo bepalend voor het stadionplan. In de afgelopen maanden hebben we die samenwerking en alle wederzijdse afhankelijkheden verder in kaart gebracht. De aangepaste planning is het resultaat hiervan”.

Projectdirecteur Frank Keizer noemt een aantal redenen voor de aanpassing van de planning. De belangrijkste zijn: een betere afstemming van het Definitief Ontwerp met alle aan te vragen vergunningen en de benodigde tijd voor het bouwrijp maken van de locatie.  Keizer: “Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen maar daar waren te veel risico’s aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen. De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen.”