2017
22/09

Supporters op reis naar het nieuwe stadion

Supporters zijn een van de belangrijkste ‘gebruikersgroepen’ van De Kuip. Zij weten alles van het stadion en weten ook wat er goed of slecht is aan andere voetbalstadions. Feyenoord City heeft een beroep gedaan op die nuttige know-how van de supporters. Gisteravond (donderdag 21 september) vond een bijeenkomst plaats in De Kuip, waarbij zo’n 20 supporters in een zogenaamde ‘customer journey’ vertelden over hun ervaringen in De Kuip en hun wensen voor het nieuwe Feyenoord Stadion. De bijeenkomst was opgezet in samenspraak met supportersvereniging FSV de Feijenoorder.

De aanwezigen maakten gisteren vanuit verschillende supportersprofielen bezoekersreizen naar een wedstrijd in De Kuip en het toekomstige nieuwe stadion. Die reis begon met de aankomst in het stadion, daarna de periode voor de wedstrijd, de wedstrijd zelf en naar weer het vertrek uit het stadion. Hierbij kwamen zaken als toegangscontrole, toiletten, zichtlijnen, parkeren aan de orde.

Viola van der Lely van het projectbureau Feyenoord City: “Het was een inspirerende bijeenkomst. We zijn erg blij met de inzet en betrokkenheid van de supporters. De honderden suggesties en ideeën worden nu door ons gebundeld en daarna teruggelegd bij de supportersvereniging om zeker te weten dat we alles goed hebben begrepen. Het werd duidelijk dat het perfecte stadion nog niet bestaat en dat de uitdaging voor ons is dat nu te realiseren.”

Feyenoord City vertaalt alle opgehaalde suggesties, wensen en ideeën naar het concept Programma van Eisen. Dit is de basis waarmee de architecten straks aan de slag gaan om een voorlopig ontwerp te maken voor het nieuwe stadion.