2018
24/07

Tijdelijke doorsteek voor verkeer in de Bep van Klaverenstraat tijdens evenementen in De Kuip

Samen met bewoners en ondernemers uit de Veranda worden maatregelen besproken om de verkeersoverlast in de wijk tijdens evenementen in De Kuip te verminderen. Een van de maatregelen is om een tijdelijke doorsteek voor verkeer te maken in de Bep van Klaverenstraat tijdens evenementen. Hierdoor kan verkeer wat gebruik maakt van de parkeergarage sneller de wijk in en uit.
 
De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een inrit aan de zijde van de Ernst Happelstraat en aan de zijde van het Cor Kieboomplein. De laad- en loszone aan de Ernst Happelstraat wordt iets ingekort. Op het bestaande trottoir worden paaltjes en markering aangebracht om het verkeer te geleiden en er worden verkeersborden geplaatst. De doorsteek wordt alleen gebruikt tijdens evenementen in De Kuip. Buiten de evenementen is de doorsteek afgesloten autoverkeer. De werkzaamheden zijn 18 juli gestart en worden uiterlijk op vrijdag 27 juli 2018 opgeleverd. Op zondag 29 juli 2018 is de openingswedstrijd in De Kuip, waar deze maatregel voor het eerst getest zal worden.

Contact
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de directievoerder, de heer Wim Leenheer van de gemeente Rotterdam. Hij is bereikbaar via e-mail op: w.leenheer@Rotterdam.nl. https://www.stadionpark-rotterdam.nl/nieuws/doorsteek-in-de-bep-van-klaverenstraat