2019
13/06

Update mobiliteitsplan - Het mobiliteitsplan biedt veel kansen en mogelijkheden voor Rotterdam Zuid

Om het vervoer van en naar het nieuwe stadion zo soepel mogelijk te laten verlopen, is al eerder een mobiliteitsplan opgesteld. In dat plan staat hoe de mobiliteit kan worden geregeld. Dit wordt verder uitgewerkt in jaarlijkse actieplannen. En daar wordt niet mee gewacht tot het nieuwe Stadion er is: supporters ondervinden komend seizoen al voordeel van een deel van de maatregelen. Deze acties staan hieronder beschreven.

Piekmomenten
Bij wedstrijden en evenementen in de Kuip komen veel mensen in korte tijd naar het Stadion. Dit zorgt voor grote drukte op zowel de weg, als in de tram en trein. Supporters die deze drukte willen ontlopen, zijn nu aangewezen op voorzieningen buiten De Kuip. Voor komend seizoen zal Feyenoord zich gaan inzetten om meer locaties te creëren waar supporters voor en/of na de wedstrijd kunnen verblijven. Hierbij wordt ook zeker samengewerkt met supporters. 

Introductie mobiliteitstickets
Zoals eerder al bekend werd gemaakt, komt  de komende periode stapsgewijs een palet aan vervoersmogelijkheden van en naar het Stadion beschikbaar. Feyenoord heeft een nieuw ticketing systeem ontwikkeld dat gefaseerd in gebruik wordt genomen. Met dit nieuwe systeem wordt het ook mogelijk om bij het kopen van een entreebewijs een ‘mobiliteitsproduct’ af te nemen. Komend seizoen kunnen de eerste supporters gebruik maken van dit product. Het aanbod zal ook gelden voor niet-Feyenoord gerelateerde evenementen en wedstrijden (zoals concerten en interlands).

Rotterdam fietst
Steeds meer mensen in Nederland én Rotterdam pakken de fiets om op hun bestemming te komen. Dat merken we ook bij wedstrijden en evenementen in de Kuip. Na de succesvolle introductie van de bewaakte fietsenstalling naast het Maasgebouw, wordt komend seizoen een tweede bewaakte fietsenstalling aan de Olympiazijde opgezet. De fietsenstalling wordt geplaatst in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Feyenoord City