Beeld & Video

Het nieuwe stadion, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau OMA, wordt een icoon voor de stad Rotterdam en een nieuw symbool voor de Feyenoord-supporters. Door de unieke en spectaculaire ligging, aan en voor een deel zelfs ín de Nieuwe Maas. Door de industriële uitstraling, waarbij de huidige Kuip als inspiratie heeft gediend. Maar vooral ook door het behoud van kenmerkende sfeerbepalende elementen van De Kuip. Zo zitten toeschouwers op de eerste en tweede ring in het nieuwe stadion nog dichter op het veld, lopen de tribunes in de hoeken door en komt er een spelerstunnel.

De nieuwe thuishaven van Feyenoord krijgt 63.000 plaatsen. Door de moderne voorzieningen voldoet het stadion bovendien aan de huidige eisen van de KNVB en UEFA en organisatoren van concerten en andere evenementen. Daardoor komt Rotterdam straks weer in aanmerking voor onder meer grote muziekevenementen en internationale voetbalwedstrijden en finales. Dankzij de nieuwe infrastructuur wordt ook de bereikbaarheid fors verbeterd, per openbaar vervoer (ook over water!) maar vooral ook voor fietsers en voetgangers.

Op de pagina Beelden zijn meerdere beelden van definitieve ontwerp van het stadion te vinden.

Verdiepingsvideo’s

In de verdiepingsvideo’s wordt er op belangrijke onderwerpen ingezoomd en beantwoorden de bij het nieuwe stadion betrokken specialisten diverse vragen. In de eerste video lichten Jeroen Tamsma (ontwerpmanager Feyenoord City) en David Gianotten (Managing Partner – Architect OMA) het definitief ontwerp van het nieuwe stadion toe en zijn er nieuwe beelden te zien.