Binnenkant

Alle aandacht voor comfort en sfeer

Wie het nieuwe stadion binnenloopt, wordt prettig verrast. Comfort en de kwaliteit van de dienstverlening krijgen alle aandacht. Dat begint al met de logische routes en de bewegwijzering. Alles staat helder en duidelijk aangegeven en is eenvoudig te vinden. Ook aan voorzieningen voor minder validen is uiteraard gedacht.

Meer ruimte, beter zicht

Wie zijn of haar plaats inneemt, heeft meer comfort en luxe dan in De Kuip, dat om te beginnen. Het is ook veel gemakkelijker om even naar het toilet te gaan of een consumptie te halen. Er zijn ruim voldoende toiletten en uitgiftebalies voor drank en snacks. Dat kan op de omlopen op iedere ring. Je blijft er dus gewoon voor in het stadion en houdt contact met de wedstrijd of het evenement. De bovenste omloop biedt bovendien een spectaculair uitzicht over de stad.

Het zicht op het veld is vanaf alle plekken optimaal. De ovalen vorm van het stadion is ononderbroken en de drie ringen gaan op een heel natuurlijke manier in elkaar over. Nergens wordt het beeld van de bezoeker verstoord of onderbroken door een hoek, hekken, kolommen of andere hinderende objecten.

Spelerstunnel blijft, geen gracht

Geprobeerd is om veel van de sfeerbepalende elementen die De Kuip zo bijzonder maken, in het nieuwe stadion over te nemen. Het publiek zit zelfs nog dichter op het veld; er is geen gracht. Ook de spelerstunnel met beweegbare klep blijft en lijkt sterk op de huidige. De architecten hebben daarmee ingespeeld op uiteenlopende supporterswensen.

Zakelijk publiek

De ruimtes en zitplaatsen voor het zakelijke publiek zijn aan de twee lange zijdes gepland. Daaronder business seats, business units, lounges en een VIP-balkon.

De aankleding van de commerciële ruimtes in het stadion is ‘Rotterdams’, dat wil zeggen: sober, robuust en tijdloos. De ruimtes zijn daardoor gemakkelijk aan te passen aan wisselend gebruik en de eisen en wensen van specifieke gebruikers en doelgroepen. Het nieuwe stadion kan ook in dat opzicht lang mee.