Buitenkant

Robuust Rotterdams van karakter

Het nieuwe stadion krijgt een stoer Rotterdams karakter. Het oogt robuust en krachtig zonder dat je het idee krijgt dat een kolos de hele omgeving domineert. Het stadion heeft een industriële uitstraling. De stalen gevel is beeldbepalend voor het architectonisch ontwerp, het stadion ‘hangt’ er als het ware in. Deze keuze is geïnspireerd op De Kuip. De zogenoemde ‘stijgpunten’, daar waar het publiek omhoog en naar beneden kan, zijn van beton.

Verhoogde ligging

Het nieuwe Feyenoord-stadion lijkt te worden opgetild omdat het straatniveau (het maaiveld) verhoogd wordt ten opzichte van de omgeving. Maar het stadion zelf is in feite een ‘kom’ die gedeeltelijk verdiept in dit verhoogde straatniveau ligt. Het straatniveau loopt van buiten tot binnen in het nieuwe stadion door. Het veld en de eerste ring ligt lager.

Transparant en duurzaam

Het complex oogt transparant, je kunt er vanaf veel plekken letterlijk naar binnen of zelfs doorheen kijken. De fraaie verlichting is verwerkt in het dak en zorgt ’s avonds voor een bijzondere uitstraling. Het dak kan dicht, dat maakt het stadion multifunctioneel en zorgt bovendien voor geluidsisolatie. Op het dak worden zonnepanelen aangebracht die meer energie opwekken dan het stadion zelf nodig heeft. Het overschot wordt via een speciale installatie geleverd aan de omgeving.

Moderne kaartcontrole

De toegangen zijn ruim, publieksvriendelijk en voorzien van moderne kaartcontrole. Bezoekers kunnen vlot naar binnen en buiten. Bij concerten of evenementen waarbij ook het veld voor het publiek toegankelijk is, dient de Mallegatpark-kant van het stadion als in- en uitgang voor het veld. Bij de ingangen staat allerlei actuele informatie over wedstrijd of evenement in de gevel geprojecteerd. De ‘look and feel’ die daarbij hoort kan in de sfeerverlichting op de gevel worden aangepast, rood en wit voor Feyenoord, oranje voor het Nederlands elftal, groen en wit voor een groot gemeentelijk event.