2019
19/06

Hoe zit het met de prijzen voor seizoenkaarten in het nieuwe stadion?

Er zijn enkele vragen over de prijzen van seizoenkaarten in het nieuwe stadion. Voor zover het mogelijk is proberen we het onderstaand uit te leggen.

In de businesscase voor het nieuwe stadion zijn niet-zakelijke seizoenkaarten opgenomen in de prijsrange van €299 tot ongeveer €1.000 euro per kaart (prijspeil seizoen 2023/2024, inclusief 9% BTW).

Ter vergelijking: de standaardprijs voor een seizoenkaart bedraagt komend seizoen voor de gele zijde €310. Met een jaarlijkse indexatie van 1,5% zou deze kaart in 2023/2024 bijna €330 kosten. Deze vergelijking, maar dan voor de duurste seizoenkaart in De Kuip komend seizoen van €661 leidt tot een prijs van €700. De standaardprijzen in de voorlopige businesscase wijken daar niet veel van af terwijl alle nieuwe voorzieningen en het comfort op een veel hoger en beter niveau zullen komen.

Ten opzichte van De Kuip zijn er in totaal meer goedkope kaarten beschikbaar en komt er meer differentiatie aan de bovenkant van de prijsrange die daarmee waarschijnlijk ook een hoger plafond krijgt. 

Het ontwerp van het stadion zorgt ervoor dat de eerste en tweede ring nog dichter bij het veld zijn gelegen en dat op vrijwel alle plekken een zeer goede en voor een stadion van deze omvang unieke zichtlijnen worden geboden.

Ook zullen door het ontwerp van de tribunes en het dak alle plaatsen in principe droog zijn. De huidige parterre tribunes in De Kuip zijn daardoor niet te vergelijken met de eerste ring in het nieuwe stadion. Tot slot komt de huidige gracht rond het veld te vervallen.

Het stoelenplan is nog niet af en we werken momenteel aan een definitieve indeling, waarin voor alle supporters goede plekken beschikbaar zijn. Dit zullen we voorafgaand ook nog toetsen met enkele externe partijen. Het uiteindelijke plan en prijzen zullen in de businesscase 3.0 worden opgenomen. Naar verwachting zal de nieuwe businesscase 3.0 in het najaar worden opgeleverd. Op het moment dat er eerder zaken bekend mochten worden aangaande het stoelenplan en prijzen zal hierover nader bericht worden.