2021
25/06

In combinatie met Feyenoord City is er ook sprake van een mobiliteitsplan. Kan ik straks nog met de auto naar het stadion?

Het terugdringen van autogebruik is een (inter)nationale ontwikkeling. Iedere bewoner en bezoeker van stedelijke gebieden krijgt hier in de toekomst in toenemende mate mee te maken. Zoals bekend is de bereikbaarheid van De Kuip per auto op wedstrijddagen en rond overige evenementen nu ook al een punt van zorg. Er is sprake van veel overlast voor aanpalende wijken.

De gebiedsontwikkeling en het parkeerbeleid in meer algemene zin zorgen ervoor dat reizen van en naar het stadion met de auto steeds minder mogelijk wordt. In de mobiliteitsplannen anticiperen en spelen we in op deze ontwikkelingen door aantrekkelijke alternatieven te ontwikkelen.

Er worden overigens voldoende parkeerplekken in de (nabije) omgeving van het stadion gereserveerd voor de wedstrijddagen, van waaruit vervoer naar het stadion zelf wordt gefaciliteerd of met openbaar vervoer mogelijk is. Een langer verblijf is uiteraard geen dwang maar een uitnodiging om gebruik te maken van de vele voorzieningen die het stadion te bieden heeft. Wij hebben er vertrouwen in dat supporters hier gebruik van zullen maken.