2017
28/03

Wordt in de plannen meegenomen dat het stadion nog kan groeien qua capaciteit?

In de plannen gaan we uit van 63.000 zitplaatsen. Feyenoord gelooft dat dit aantal het beste past bij de sportieve en financiële ambities van de club. Dit aantal kwam in verschillende rapporten ook als meest economisch realistisch uit de bus.

Een hoger aantal toeschouwers brengt een groter financieel risico met zich mee. Daarnaast moet de omgeving van het Nieuwe Stadion in staat zijn om de extra bezoekers te ontvangen. Op dit moment voorziet het mobiliteitsplan in 63.000 toeschouwers. Een hoger toeschouwersaantal vergt extra oplossingen voor de verkeersstromen en mogelijk ook hogere investeringen in wegen en andere infrastructuur.

Er is nu een stadionconcept. In het gedetailleerder ontwerp zal architect OMA zeker kijken naar opties om mogelijk staanplaatsen toe te passen voor specifieke wedstrijden en/of evenementen. Zo’n flexibele inrichting kan invloed hebben op de maximale capaciteit en/of de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden daarvan. Maar vooralsnog is dat wat Feyenoord betreft niet aan de orde en gaan alle plannen uit van maximaal 63.000 bezoekers.